Brzojav sućuti Potpredsjednika Granića biskupu Srakiću u povodu smrti biskupa kosa

POTPRESJEDNIK za odnose s vjerskim zajednicama, Goran Granić poslao je brzojav sućuti mons. Marinu Srakiću, biskupu đakovačkosrijemskom, u povodu smrti biskupa u miru mons. Ćirila Kosa, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

"Preuzvišeni gospodine!

Potresen viješću o smrti našega preuzvišenog gospodina Ćirila Kosa, biskupa đakovačko-srijemskog u miru, izražavam Vama, pomoćnim ocima biskupima, svećenicima te svim vjernicima đakovačko-srijemske biskupije, svoju iskrenu i najdublju sućut.

Kao svećenik i biskup đakovačko-srijemski, mons. Kos bio je s nama kao onaj koji je u svako vrijeme stajao uz svoje, učeći samo jednu, evanđeosku Istinu.

Obnašajući dužnost biskupa u najdramatičnijim trenucima za život naše Crkve i hrvatskog naroda, bio je siguran i neumoran graditelj njegove duhovne i moralne vertikale.

Ostat će zato među nama, među vjernicima cijele biskupije i šire, kao svijetao znak sinovske odanosti svojoj vjeri i svome domu.

Neka ga Gospodin obdari rajem i obiljem vječne ljubavi", stoji u brzojavu sućuti potpredsjednika Vlade Granića u povodu smrti biskupa u miru mons. Ćirila Kosa.

(Hina) pp/sp sp

Pročitajte više