Čolak: Sanader ne vrši nikakav pritisak na HDZ BiH

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Bariša Čolak odbacio je mogućnost smjena dužnosnika u toj stranci prije provedbe općinskih izbora zakazanih za listopad ove godine te je ujedno opovrgnuo tvrdnje kako predsjednik HDZa Ivo Sanader pokušava iz vrha bosanskoherceovačke stranke eliminirati Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH, prenosi u srijedu sarajevski tisak.

Nakon nedavne incijative nekoliko članova Glavnog odbora HDZ-a BiH predvođenih Štefom Masatovićem za smjenu sadašnjeg vrha te stranke a napose Čolaka i Čovića, mediji u BiH špekulirali su kako je ta inicijativa zapravo rezultat nastojanja Ive Sanadera da se i u HDZ BiH obavi unutarstranačko pospremanje kakvo je ranije provedeno u Hrvatskoj.

Čović se navodno našao na meti zbog svoje umiješanosti u brojne gospodarske skandale kao i zbog velikog broja kaznenih prijava koje su protiv njega do sada podnesene.

"U tome nema ni malo istine niti je može biti jer mi smo dvije stranke u dvije države i ne vidim način na koji bi gospodin Sanader mogao takvo što realizirati", kazao je Čolak u intervjuu kojega je na naslovnici u srijedu objavio "Dnevni avaz".

Čolak je još dodao kako HDZ BiH sa Sanaderom ima "jako, jako dobre odnose".

Sadašnje stanje u HDZ BiH Čolak je opisao kao tipično za svaku stranku koja se nalazi pred izborima.

"Daleko od toga da problema nemamo ali je daleko od toga da se HDZ nalazi u nekoj situaciji koja bi se okvalificirala dramatičnom", kazao je Čolak pojasnivši kako sazivanja izvanredne sjednice Središnjeg odbora na kojoj bi se raspravljalo o smjenama u stranačkom vrhu sada sigurno neće biti.

Pročitajte više