Crna Gora: SDP predlaže zakon o preuzimanju vojne imovine

SOCIJALDEMOKRATSKA partija Crne Gore (SDP), članica vladajuće koalicije, zatražila je od crnogorske Vlade i premijera Mila Đukanovića hitno donošenje zakona o preuzimanju vojne imovine bivše Jugoslavije, kao imovine Crne Gore na njenom teritoriju, priopćio je u petak potpredsjednik te stranke Miodrag Iličković.

Crnogorska Vlada je nedavno odlučila prodati 37 lokacija u Crnoj Gori ukupne površine oko dva i po milijuna metara četvornih, kojima je do sada raspolagala vojska, kako bi podmirila potrebe vojske u Crnoj Gori.

SDP je izrazila neslaganje s takvom odlukom, jer je, kako su naveli, u suprotnosti s Ustavnom poveljom koja predviđa da vojna imovina budu podijeljena između Srbije i Crne Gore.

"Prvi pokušaj izigravanja Ustavne povelje je formiranje Fonda za reformu vojske koji je nezakonit i koji u ovom trenutku ima ulogu preprodavatelja ili prodavatelja imovine čiji je titular Crna Gora", rekao je Iličković Radiju Slobodna Evropa.

Iličković je dodao da činjenica da se crnogorski teritorij rasprodaje u Beogradu otvara brojne dileme zbog čega hitno treba donijeti zakon u preuzimanju imovine.

Pročitajte više