DORH o uhićenjima u Zagrebu: Nismo čekali da Bandić umre, te tvrdnje su promašene

Foto: FAH

DRŽAVNO odvjetništvo danas je odbacilo sve kritike na "tajming" antikorupcijskih akcija te je nove čelnike lokalnih vlasti pozvalo da prijave sve eventualne nezakonitosti.

Kako se doznaje, u DORH-u odbacuju sve kritike i prozivke upućene na račun tužiteljstva zbog tajminga antikorupcijskih akcija koje su uslijedile nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Kritike i optužbe ocjenjuju tendencioznima i promašenima.

Prema izvorima iz tužiteljstva, DORH pokušava koristiti mjere praćenja što je dulje moguće kako bi tako dobio informacije o kaznenim djelima za koje ranije nije znao.

Tužiteljstvo smatra i da nije kalkuliralo ni kasnilo s nedavnim antikorupcijskim akcijama u Zagrebu i Splitu te ističe da u korupciji ne postoje "sitne ribe".

Uz to, tužiteljstvo, kako se doznaje, nije sklono izjavama zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koji je kazao da očekuje nova uhićenja, te ističu da njihove akcije kreću isključivo na temelju činjenica i dokaza.

Tužiteljstvo je stoga poručilo novim čelnicima lokalnih vlasti da ne čekaju dolazak policije i USKOK-a, već da sada, kada imaju uvid u dokumentaciju, prijave sumnje o eventualnim kaznenim djelima.

Pročitajte više