Dvoje bugarskih državljana poginulo bježeći u SiCG

DVOJE bugarskih državljana poginulo je u prometnoj nesreći kod graničnog prijelaza Bezdana, u Srbiji i Crnoj Gori (SiCG), nakon što su sinoć bježeći u osobnom automobilu prešli granicu između Republike Hrvatske i SiCG, izvijestila je danas osječkobaranjska Policijska uprava.

Inače, ta je Policijska uprava jučer od brodsko-posavske Policijske uprave dobila obavijest da su na njihovu području, u mjestu Gornjim Andrijevcima, dvije nepoznate osobe otuđile 30.000 kuna (u kunama i eurima), te da je riječ o muškarcu i ženi, stranim državljanima, koji su se vozili u crvenome golfu bugarskih ili drugih istočnoeuropskih registracijskih oznaka.

Na hrvatski granični prijelaz Batinu jučer je u 17,55 sati stigao takav automobil te su policajci belomanstirske Postaje granične policije, uvidom u dokumente, utvrdili da je riječ o 46-godišnjem muškarcu i 41-godišnjoj ženi, državljanima Republike Bugarske.

Prije završetka službene procedure carinskih i graničnih službi, dok je rampa na graničnome prijelazu bila spuštena, vozač i njegova suputnica automobilom su pobjegli prema graničnome prijelazu Bezdanu, na području SiCG.

Nakon nekog vremena hrvatska granična policija dobila je obavijest od srpske policije s graničnoga prijelaza Bezdana da je vozilo s bugarskim državljanima, bez zaustavljanja, prošlo kontrolu i na tome graničnom prijelazu, te da je 500 metara dalje sletjelo u odvodni kanal, pri čemu je poginulo oboje Bugara.

Očevid je na mjestu nesreće obavio istražni sudac iz SiCG, a istraga o svim okolnostima tog događaja traje, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.


Pročitajte više