Facebook anketa o ubojstvu Obame pod istragom američke Tajne službe



ANKETA na popularnom internet siteu Facebooku u kojoj se raspravlja o ubojstvu američkog predsjednika Baracka Obame podigla je prašinu, natjeravši vlasnike stranice da ju ekspresno ukinu, ali je zapala u oči i Tajnoj službi, koja je otvorila istragu oko prijetnji predsjedniku.

Na pitanje "Treba li Obamu ubiti" je od subote odgovorilo 730 ljudi. Četiri ponuđena odgovora bila su: da, ne, možda, i ako mi smanji zdravstvenu zaštitu. Iz Facebooka kažu da nisu znali za anketu sve do jučer i da ne znaju tko ju je stavio i tko je sve odgovorio na nju.

Prijetnje predsjedniku

Tajna služba, savezna institucija odgovorna za zaštitu života predsjednika i drugih visoko rangiranih članova političkog establišmenta, potvrdila je da istražuje tko je pokrenuo anketu i s kojom namjerom. Ed Donovan, glasnogovornik Tajne službe, rekao je kako rade s Facebookom oko utvrđivanja namjere pokretanja ankete.

Prijetnje životu predsjednika su kazneno djelo. Tajna služba kaže kako redovno istražuje brojne prijeteće komentare ili incidente u kojima se s vrhovnim zapovjednikom povezuju zabrinjavajuće riječi.

Pročitajte više