Friščić prokazao HNS, a usput ishvalio poteze svoje stranke

HNS JE bio popularan još jedino u Varaždinskoj županiji, dok je činjenica da su se stanovnici drugih sredina na vrijeme otrijeznili. Tako je barem kazao Josip Friščić, predsjednik HSS-a, na svečanosti kojom je u Svetom Križu Začretje proslavljena 15. godišnjica općinskog ogranka stranke, javlja Slobodna Dalmacija.

Ujedno je poručio da će bilanca spomenute županije pokazati kako je najzaduženija županija u Hrvatskoj, a njen dug dostiže cifru od 830 milijuna kuna.

S druge strane, istaknuo je da je zadovoljan koalicijom sa HDZ-om, jer se usprkos stanovitim neslaganjima osiguravaju uvjeti za jednakomjeran razvoj zemlje. U tom smislu, drži Friščić, svakom području treba dati šansu, osmisliti projekte te omogućiti egzistenciju svim građanima. A da njegova vladajuća koalicija zaista radi na tome, potvrđuje skorašnje puštanje u saborsku proceduru zakonskog prijedloga koji ima regulirati pitanja poticaja i kapitalnih potpora.

Isto tako, pohvalio se da je Ministarstvo poljoprivrede, na čijem čelu sjedi HSS-ov ministar Božidar Pankretić, isplatilo 2,2 milijarde kuna zemljoradnicima, a upravo time se osigurala ovogodišnja proljetna sjetva.

Ig.M.
Foto: Index

Pročitajte više