General Krešić: Teško je reći kome smeta rad generalskog zbora

GENERAL bojnik u mirovini i predsjednik udruge Hrvatski generalski zbor Marinko Krešić rekao je za Index kako za sada ne može govoriti o detaljima vezanim oko subotnje provale u prostorije udruge iz kojih su odneseni dokumenti s podacima o radu udruge na obrani generala Ante Gotovine.

Provala se dogodila u subotu dok se većina generala nalazila na jednoj prezentaciji o Domovinskom ratu u Metkoviću.

Čini se kako je provalnik znao da generali neće biti u Udruzi koja se nalazi u Gračanskoj ulici 117 u Zagrebu, što je iskoristio te je otuđio dokumente, kako pisane tako i dokumente koji su se nalazili u računalima kojima se članovi udruge koriste.

Krešić kaže kako je u ovom trenutku teško u bilo koga uperiti prst i prozvati ga za krađu dokumenata dodajući kako je simptomatično da se već drugi put u nešto više od godine dana događa provala u prostorije Hrvatskog generalskog zbora iz kojeg lopovi odnose dokumente.

"Teško je reći kome u ovome trenutku smeta naš rad, ali je simptomatično da se već drugi puta provaljuje u Hrvatski generalski zbor. Mi se bavimo timskim radom kojemu je trenutno glavni cilj prikupljanje materijala za obranu hrvatskih generala u Haagu, kao i drugih optuženih Hrvata koji su branili našu domovinu." - pojasnio je Krešić.

Krešić je podsjetio na prošlogodišnju sličnu provalu i krađu u kojoj lopov također nije odnio ništa od materijalnih vrijednosti, već je ukradena određena količina dokumentacije. Počinitelj te krađe još nije pronađen.

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više