Glas Slavonije i Šeks opovrgavaju Glavaša: nije bilo pritiska

Glavni urednik i redakcija Glasa Slavonije poriču sve izjave Branimira Glavaša izrečene na današnjoj konferenciji za novinare, a po kojima predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, navodno, svakodnevno prijeti i vrši pritisak na glavnog urednika i novinare Glasa Slavonije oko načina na koji izvještavaju o političkim zbivanjima u Osijeku i Osječkobaranjskoj županiji. L

U priopćenju, koje je potpisao glavni urednik Glasa Slavonije Bojan Divjak, navodi se da predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ne samo da glavnom uredniku i novinarima Glasa Slavonije nije prijetio i na njih vršio pritisak, nego uopće ni sa kim iz redakcije Glasa Slavonije nije kontaktirao i razgovarao o načinu izvještavanja i sadržaju novinskih članaka.

Glas Slavonije o svim zbivanjima izvješćuje profesionalno i objektivno te odlučno odbacuje sve insinuacije da bilo tko na bilo koji način utječe na sadržaj novina, stoji u priopćenju tog dnevnog lista.

Glavni urednik Glasa Slavonije Bojan Divjak 37. je na popisu inicijalnog kruga osnivača Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB).

I predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u izjavi za Hinu opovrgnuo je današnju izjavu Branimira Glavaša.

Potpuna je neistina da sam zvao bilo koga iz redakcije Glasa Slavonije i uopće bilo kojeg novinara.

Nikomu nisam prijetio, niti sam koga držao pod pritiskom da o nečemu ne smije pisati, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Šeks.

Na pitanje nije li Glavaš pod pritiskom mislio na glavnog urednika Divjaka, koji je njegov (Šeksov) nećak, Šeks je rekao da to smatra irelevantnim, jer s njim o tome uopće nije razgovarao.

(Hina) xibob yvkn

Pročitajte više