Gosti na saboru HDZ-BiH kritiziraju vlast u Hrvatskoj

VIŠE dužnosnika političkih stranaka iz Hrvatske, koji su gosti na Saboru HDZ-a BiH u Mostaru u subotu, oštro je kritiziralo sadašnju vlast u Hrvatskoj veličajući istodobno politiku pokojnih Franje Tuđmana i Gojka Šuška.

Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić je rekao kako će se u idućih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj otvoriti rasprava i izjašnjavanje o nedavnoj prošlosti. Pašalić je odbacio optužbe kako je Republika Hrvatska izvršila agresiju na BiH.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman pozvao je Hrvate, Bošnjake i Srbe u BiH da se dogovore o međusobnoj jednakopravnosti i, kako je rekao, oslobode tutorstva međunarodne zajednice.

Dopredsjednik HDZ-a RH Andrija Hebrang je pozvao na povezivanje HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske kao i prije 13 godina, rekavši da su to dvije sestrinske stranke.

Dopredsjednik Demokratskog centra Slobodan Lang je kazao kako je "djelo Franje Tuđmana temelj bez kojeg se ne može graditi Republika Hrvatska, BiH, niti Europa na ovim prostorima".

Ivan Škarić (HSLS) je kazao kako će se uoči predstojećih izbora u Hrvatskoj sve više svaljivati krivnja na Hrvate u BiH, a posebice na Hercegovce.

Pročitajte više