Grad Split u četvrtak se predstavlja New Yorku

Predstavljanje Splita u povodu 1700 godina od dovršetka Dioklecijanove palače iz koje je iznikao grad održat će se prekosutra, 12. svibnja, u New Yorku, u hotelu Millenium, doznaje se danas od dizajnera monografije i cjelokupnog vizualnog identiteta splitske Turističke zajednice (TZ) Marija Brzića. L

Predstavljanje u New Yorku održava se netom nakon što je Splitu dodijeljena "Zlatna jabuka" Svjetske udruge turističkih novinara.

Događanju, koje pod nazivom "Split Promotion" organizira Turistička zajednica grada Splita, nazočno će biti više od 100 uzvanika, među kojima 50-ak uglednih američkih novinara, a bit će predstavljena monografija "Split palača", novi DVD o Splitu te projekcija umjetničkih fotografija života u Splitu, autora Ante Verzottija.

Mario Brzić naglasio je kako je ovaj događaj zamišljen u prvom redu kao prilika za predstavljanje Splita i isticanje njegovih ljepota SAD-u, u povodu velikog jubileja 1700 godina grada.

Proslov na svečanosti održat će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, a program će voditi direktorica ureda HTZ-a u New Yorku Neda Komarica.

Multimedijalno predstavljanje grada Splita izvest će direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić, odjeven u odoru rimskog cara Dioklecijana.

Monografija "Split palača", objavljena je u nakladi Slobodne Dalmacije, tekstove je napisao Joško Belamarić, dok je autor fotografija Branko Ostojić.

Tiskana je u povodu 1700. obljetnice dovršetka Dioklecijanove palače, a od dosadašnjih izdanja ove vrste, prema Brzićevim riječima, izdvaja se posebnim dizajnerskim pristupom koji prikazuje palaču, iz koje je niknuo Split, u najidealnijem izdanju.

Tekst i slike vode u šetnju najstarijim splitskim ulicama, kroz zgrade i hramove i upoznaju nas s carevom obitelji.

Na sličan će se način Split predstavljati i na ovogodišnjim sajmovima turizma.

(Hina) xdstr ysp

Pročitajte više