hak

Ceste su posvuda suhe, magla smanjuje vidljivost na autocesti A6 RijekaZagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić, te na produžetku autoceste A3 ZagrebSlavonski Brod na graničnom prijelazu Bajakovo, a promet tom autocestom pojačan je, izvijestio je večras Grvatski autoklub.

Kroz tunel Učka vozi se izmjenično jednim trakom tijekom cijelog dana. Zabrana prometovanja kroz tunel ostaje na snazi za vozila šira od 2.75 m, pa ona do daljnjega moraju voziti priobalnom cestom kroz Lovran i Plomin.

Zbog pojačanih radova na Jadranskoj magistrali na dionicama Ruskamen-Dupci i Igrane-Živogošće, te obilaznici Makarske, povremeno dolazi do kraćih zastoja, jer se prometuje izmjenično, uz semafore.

Do sutra do 11 sati zatvorena je državna cesta D35 Lepoglava-Novi Golubovec u mjestu Očura, a obilazno se vozi preko Bednje ili Novog Marofa i Zlatar Bistrice.

Pojačan je ulaz teretnih vozila u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Macelja, a osobna vozila na Bajakovu na ulazu u zemlju čekaju oko 15 minuta.

Na Bajakovu i Bregani pojačan je izlaz teretnih vozila iz Hrvatske.

Na ostalim prijelazima prometuje se bez zadržavanja.

Granični prijelaz Donji Miholjac otvoren je za putnički promet, dok je teretni još uvijek preusmjeren na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari moguće je obaviti na Donjem Miholjcu od 22 do 5 sati.

Trajekti plove redovito na svim linijama.

(Hina) xpp ysp

Pročitajte više