HNS reagirao na Kuščevića: Želimo ostavku, očekujemo sastanak s Plenkovićem

Foto: Pixsell/Patrik Macek

"I DALJE ostajemo kod svog stava, a to je odlazak ministra Lovre Kuščevića", doznajemo neslužbeno iz HNS-a. Naime, naš izvor nam kaže kako uskoro očekuju i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem vezano za ministra Kuščevića.

Podsjetimo, iako se jutros nakon sastanka Plenkovića i Kuščevića očekivala ostavka ministra, to se nije dogodilo.

"Ostajem, idemo dalje", rekao je Kuščević u kratkom obraćanju novinarima nakon što je izašao iz zgrade vlade. Kuščević je naglasio da je njegova imovina prikazana transparentno, kao i da nema sumnji u njegove časne radnje.

Kuščević pred vladom ismijavao HNS

"Mislim da stranke koje imaju 2 i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske vlade", rekao je Kuščević aludirajući na zahtjev HNS-a za njegov odlazak. Naglasimo kako je potpredsjednik vlade Predrag Štromar iz HNS-a prije tri dana priopćio da će HNS premijeru Plenkoviću predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića.

"Tijekom vikenda još smo jednom uputili poziv HDZ-u da se organizira koalicijski sastanak. Na njemu ćemo predložiti smjenu ministra Kuščevića. Mi u kaznenu odgovornost ne možemo i nećemo ulaziti, ali iz svega što vidimo evidentno je da je gospodin Kuščević koristio politički utjecaj radi osobne koristi i to je za nas u HNS-u pitanje moralne i političke odgovornosti”, rekao je tada Štromar.

Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je jučer poručio da će se sastati sa svojim koalicijskim partnerima, no dodao je da ne podnosi nikakve ultimatume.

Pročitajte više