hus osuđuje izjave ministra vidovića

Potpredsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević osudio je danas u Splitu izjave ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića koji je za nedavnog posjeta tom gradu, kako je ustvrdio Matijašević, ´branio nakaradni pokušaj izmjena Zakona o radu i to u Splitu koji zbog socijalne neosjetljivosti Vlade ne prestaje tonuti pod teretom nezaposlenosti´.L

Matijašević je na tiskovnoj konferenciji ministrove izjave ocijenio provokativnima, istaknuvši da je upravo Vidović glavni krivac za pokušaje mijenjanja Zakona o radu, čime je dokazao da ga se s pravom može nazvati ´ministrom socijalne neosjetljivosti i nerada´. Istaknuo je da je Vidović došao u turistički posjet Splitu, umjesto da se sastao s radnicima posrnulih poduzeća. Ministrovu izjavu da je Vlada otvorena za razgovore sa sindikatima, Matijašević je nazvao farsom, dodajući kako je njegovo obmanjivanje javnosti prevršilo svaku mjeru.

´Vidović kaže da radnici žive bolje nego što su realne mogućnosti gospodarskoga stanja, ali ga demantira brojka od 49.000 nezaposlenih u Splitsko-dalmatinskoj županiji´, rekao je Matijašević, potkrijepivši svoju tvrdnju podatkom da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u samo mjesec dana bez posla ostao 771 radnik.

HUS je ogorčen, ističe Matijašević, što ministar Vidović nije posjetio splitsku Željezaru, kojoj je HEP prije mjesec dana isključio struju zbog čega tvornica na dan gubi gotovo 700.000 kuna, iako ima osiguranu isporuku građevnog željeza za cijelu 2003. godinu.

Pročitajte više