Imovina Raiffeisen Investa u 2005. porasla za 1,35 milijarde kuna

IMOVINA pod upravljanjem Raiffeisen Investa, društva koje upravlja s pet investicijskih fondova, u prošloj godini zabilježila jer rast od 1,35 milijarde kuna te je krajem godine iznosila 2,06 milijardi kuna.

Ovo je najveći rast na razini industrije u 2005. godini u Hrvatskoj (192 posto), s udjelom u ukupnom porastu industrije od 31 posto. Rezultat je osobito značajan jer je industrija investicijskih fondova najviše rasla u cjelokupnoj financijskoj industriji u prošloj godini (95 posto).

Najveći rast među fondovima Raiffeisen Investa zabilježio je Raiffeisen Balanced čija se imovina pod upravljanjem povećala za 550 milijuna kuna, na ukupno 789,2 milijuna kuna.

Raiffeisen Balanced je na kraju prošle godine bio najveći mješoviti fond u Hrvatskoj i obuhvaćao je 39 posto tržišta. Ovaj fond kontinuirano bilježi visoke prinose: u prošloj godini oni su iznosili 29,9 posto što je izjednačeno s prinosom iz 2004. godine (29,2 posto).

Na domaćem tržištu obvezničkih fondova Raiffeisen Bonds je također najveći: upravlja imovinom u visini 446,3 milijuna kuna što je 30 posto cjelokupnog tržišta u ovoj kategoriji fondova.

Predsjednik Uprave Hrvoje Fajdetić istaknuo je da su posebno zadovoljni jer je Raiffeisen Invest  najveći ulagač u domaće dionice i obveznice među društvima za upravljanje investicijskim fondovima.

Pročitajte više