INsig2 pokrenuo besplatno savjetovalište o računalnoj sigurnosti

TVRTKA INsig2, vodeći isporučitelj rješenja na području integrirane sigurnosti, pokrenula je besplatnu uslugu savjetovanja tvrtki i institucija o računalnim sustavima sigurnosti, kao što su rješenja računalne forenzike i integracije fizičkog i logičkog aspekta sigurnosti.

Uslugu će pružati mobilni INsig2 timovi, koji će na zahtjev korisnika održati savjetovanja u njihovim prostorima te potom ponuditi analizu sigurnosnih prijetnji s kojima se korisnik suočava i implementaciju nužnih sigurnosnih rješenja. Timovi su sastavljeni od profesionalaca koji su znanja stjecali u obrazovnim središtima partnera tvrtke INsig2.

Nedavno istraživanje o sigurnosti u informacijskoj industriji ugledne analitičke kuće Deloitte je pokazalo kako je više od polovice ispitanih tvrtki u posljednjih godinu dana podleglo nedozvoljenim upadima u svoje računalne sustave. Prema istraživanju, upadi su kod trećine ispitanih organizacija uzrokovali financijske gubitke od nekoliko milijuna američkih dolara, u koje se ne ubrajaju štete načinjene ugledu tvrtki, padu sustava i gubitku prihoda.

"Podaci u ovom istraživanju upozoravaju na potrebu unapređenja postojećih sustava sigurnosti, kako na globalnoj razini, tako i lokalno, u Hrvatskoj", izjavio je direktor tvrtke INsig2, i jedan od vodećih domaćih stručnjaka na polju integrirane sigurnosti, Goran Oparnica. Pojasnio je da uslugom savjetovališta o računalnoj sigurnosti tvrtkama i institucijama želi predstaviti mogućnost korištenja naprednih tehnologija u podizanju sigurnosti i učinkovitosti njihovog poslovanja.

INsig2 timovi su svoju stručnost usavršili na posebno pripremljenim tečajevima u sjedištima Lenel Internationala u Pittsfordu, SAD i Wokingu, Velika Britanija. Najesen će zaposlenici tvrtke krenuti i u sljedeći stupanj usavršavanja pod vodstvom stručnjaka za računalnu forenziku u Guidance Softwareu.

Uslugom savjetovanja o računalnoj sigurnosti, tvrtka INsig2 je dodatno učvrstila poziciju ključne reference za sustave integrirane sigurnosti u zemljama bivše Jugoslavije. INsig2 posjeduje regionalnu licencu za implementaciju sustava tvrtki Lenel International i Guidance Software, globalno vodećih rješenja kojima se koriste europski i američki istražitelji, sudovi te više desetaka korporacija s Fortune 500 popisa.

Pročitajte više