VIDEO Objavljena snimka u kojoj terorist iz Njemačke najavljuje pokolj: "Klat ćemo vas u vašim kućama"

Screenshot: YouTube

AGENCIJA Amaq, povezana s Islamskom državom, objavila je snimku na kojoj Muhammed Riyadh, napadač iz njemačkog vlaka, s nožem u poruci upozorava da će izvršiti krvavi napad i naziva se "ratnikom kalifata".

U videu koji traje oko minute 17-godišnji Afganistanac prijeti da će vojnici kalifata napadati vjernike diljem svijeta te da je prošlo vrijeme u kojem će "nevjernici u njihovoj zemlji ubijati muškarce, žene i djecu".

Prijeti da će se ratnici svijeta proširiti svijetom i zaklati nevjernike u njihovim domovima, u svakom selu, gradu...

"Iako je ISIL osnovan u Siriji, Iraku, Libiji i Jemenu, vojnici kalifata doći će k vama. Oni će vas zaklati u vašim matičnim zemljama i u vašim kućama.

Sjekire ćemo pretvoriti u bombe i neće biti pošteđeni ni demokratski izabrani predstavnici parlamenta. Da znate da je Islamska država moćna i svugdje će vas dostići. Zaboravit ćete spektakularne napade u Francuskoj jer ja ću se boriti dok sam živ. Ubijat ću ovim nožem, a vaše vratove rezati sjekirama", prijeti Riyad.

Podsjetimo, 17-godišnji Afganistanac koji je sinoć sjekirom i nožem napao putnike u vlaku u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj bio je borac Islamske države. Teško je ozlijedio tri osobe.

Pročitajte više