Požar u Istri zahvatio apartman, izazvao ga čovjek koji je naložio kamin i otišao

Ilustracija: Srecko Niketic/Pixsell

PULSKI vatrogasci imali su pune ruke posla kada je u ponedjeljak buknuo požar u apartmanu u Pomeru. Kako javlja PU istarska, 46-godišnjak je u 19:30 naložio vatru u kaminu s otvorenim ložištem u apartmanu, a potom je otišao iz apartmana.

Kada se vratio, vatra iz kamina proširila se na kuhinjske elemente i druge predmete u apartmanu. Pulski vatrogasci ugasili su požar oko 22:30, a policijski službenici će danas obaviti očevid na mjestu događaja.

Policija savjetuje: "Ne bacajte pepeo u smeće!"

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, PU istarska savjetuje građane da budu oprezni prilikom loženja vatre u svojim domovima. Prilikom korištenja peći ili kamina potrebno je voditi računa o okruženju sigurnom od požara i skloniti lakozapaljive stvari, a vatru je potrebno uvijek držati pod nadzorom.

Budući da očišćeni pepeo može izazvati požar i nakon 24 sata, policija upozorava da treba baciti gdje se pepeo baca te savjetuje da ga se ne baca u vreće za smeće, kontejnere i druga odlagališta otpada.

K tome, policija upozorava da građani trebaju pravilno održavati svoje dimnjake i da se trebaju pobrinuti da ovlaštene i stručne osobe jednom godišnje obave redoviti pregled dimnjaka.

Pročitajte više