Ivana Dulić-Marković podnosi privatnu tužbu protiv radikala koji ju je nazvao ustašom

POTPREDSJEDNICA srpske Vlade Hrvatica Ivana Dulić Marković najavila je kako će podnijeti privatnu tužbu protiv Gorana Cvetanovića, predsjednika lokalne vlasti u Leskovcu, koji je nju i njenu obitelj nazvao ustašama, objavio je B92.

"Što se tiče Dulićke Markovićke, kako se već zove. Nemamo mi ništa protiv što je ona Hrvatica. Imamo protiv što je ustaša. Njen rođeni brat je bio ustaša, njen otac je bio ustaša, klali su Srbe i mi se protiv takvih borimo." - kazao je Cvetanović.

Iako je potpredsjednica srpske Vlade već podnijela prijavu protiv nekih Cvetanovićevih stranačkih kolega, protiv nikoga još uvijek nije podignuta optužnica, Dulić-Marković je najavila kako će podnositi prijave dok god se ne pojavi tužitelj kojem će proraditi savjest.

"Ja još vjerujem da mama i tata svakoga moraju naučiti da se ne smije lagati i krasti. Ako već toga nema, na takve stvari mora reagirati netko tko se zove država i tko garantira građansku slobodu." - kazala je Dulić-Marković za B92 dodajući kako je prije godinu dana podnijela prijavu protiv radikala koji su dijelili letke s njenom fotografijom i šahovnicom, no protiv njih nije podignuta optužnica.

"Po službenoj dužnosti navodno je okružni tužitelj rekao da će podnijeti prijavu prije dva mjeseca, no ništa se nije dogodilo." - rekla je rođena Zagrepčanka.

Republičko tužiteljstvo Srbije više od mjesec dana ne želi se izjasniti o inicijativi stranke G17 plus za zabranu rada Srpske radikalne stranke.

A.H.
Foto: B92

Pročitajte više