Iz Berna donacija Hrvatskom Crvenom križu

IZ BERNA je danas, u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Švicarskoj, za Hrvatski Crveni križ otpremljen kamion rabljene bolničke opreme, među kojom su najvrjedniji pet bolničkih električnih kreveta, svjetiljke za operacijsku dvoranu s nosačima i krevetić za djecu rođenu sa žuticom, priopćeno je iz veleposlanstva.L

Donator je bolnica ´Frauenklinik´ iz Berna, koja je opremu poklonila na poticaj i uz pomoć Miljenka Plišića, bolničara koji živi i radi u Bernu. Uz bolničku opremu, poslan je i bolnički i sanitetski materijal. Dio opreme bit će doniran Očnoj klinici Kliničkog bolničkog centra u Rijeci.

Pošiljci je u Badenu pridodana i veća količina bolničkog materijala i ortopedskih pomagala, koja je prikupljena u organizaciji Hrvatskog humanitarnog foruma iz Badena te uz osobito zalaganje njegova predsjednika Zvonimira Mitra, dobrotom donatora, većinom Hrvata koji žive i rade u Švicarskoj, ali i švicarskih tvrtaka.

Cijela je akcija organizirana u suradnji s dr. Jadrankom Crnićem, predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa, te s hrvatskim sponzorom koji snosi troškove prijevoza.

Pročitajte više