Iz Kolindinog ureda kažu da je sama platila pregled. Otkriveno i koliko

Foto, video: Hina

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović prošlog je tjedna obavila pregled u privatnoj poliklinici u Svetoj Nedelji pored Zagreba.

"Imam genetske predispozicije, nažalost. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma. Ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa'', objašnjavala je novinarima u Turskoj zašto je išla u privatnu polikliniku. Tportal je dobio račun za pregled. Prema računu koji su dobili, Kolinda Grabar-Kitarović je pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje platila 6160 kuna, a u cijenu je uključen i popust od 20 posto.

Pregled je predsjednica obavila 15. veljače i, tvrdi, sama ga je platila. Iz njenog ureda kažu kako se za pregled tamo odlučila jer je dugo godina na preventivne preglede išla kod doktora Dragana Schwarza. On je sada ravnatelj u toj poliklinici pa je to razlog što je ona tamo obavila pregled.

Predsjednica bila na otvorenju klinike

Podsjetimo, Kolinda je krajem 2017. godine, zajedno s Kujundžićem, prisustvovala otvorenju Radiochirurgije Zagreb, privatne poliklinike koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. A kako su objavili iz poliklinike, ona je bila i posebna gošća božićnog domjenka u prosincu 2018.

Zaposlili Paladina

U travnju prošle godine, nakon što mu u KBC-u Zagreb nisu produljili ugovor o radu, Paladino je postao stalni član stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, priopćeno je iz te poliklinike.

Pročitajte više