Karlovac: Kamion s trupcima urušio stari most preko Mrežnice i ostao visjeti

KAMION s prikolicom natovaren trupcima danas je oko 14 sati prelazeći preko starog mosta na rijeci Mrežnici u karlovačkoj industrijskoj zoni Maloj Švarči urušio dvadeset metara dug rubnjak betonskoga mosta i ostao visjeti dok se vozač kamiona izvukao neozlijeđen, s manjim ogrebotinama.

Izvlačenje kamiona i tereta počelo je u 16,45 sati.

Most koji povezuje industrijsku zonu s teretnom željezničkom postajom u Mrzlom Polju jedina je prometna veza Tvornice sanitetskog materijala "Lola Ribar" i nekoliko obiteljskih kuća s ostalim prometnicama.

Kamion ukupne težine oko 32 tone prometovao je mostom na kojemu nema istaknutih znakova ograničenja nosivosti i zabrana, rekla je policija u tijeku očevida. Policija nije dopustila izvlačenje tereta sve dok u 16,40 sati to nije dopustio ovlašteni sudski građevni vještak Branko Čordaš.

On smatra da nosivi dio glavne konstrukcije mosta nije poremećen, nego da se urušio samo rubnjak. Kako je priopćio Državni centar za obavješćivanje, iz kamionskog spremnika iscurilo je nešto goriva na zemlju. Karlovački vatrogasci su pod kamion postavili metalne posude u koje se skuplja gorivo, tako da je spriječeno otjecanje u vodotok Mrežnice. Osim toga gorivo se pretače iz spremnika u posude, a na površini vode postavljena je sabirna brana pa nema opasnosti da se gorivo razlije riječnim vodotokom, ističe se u priopćenju.


Pročitajte više