Kod Karlovca je umro dječak, bijesni građani na ulicama. Imaju tri zahtjeva

KAMERE za nadzor prometa i ležeće policajce odmah, i što je još važnije, dovršetak izgradnje zaobilaznice - to su tri zahtjeva odaslana s današnjeg prosvjeda na karlovačkom Turnju čiji su mještani od petka zavijeni u tugu i bol nakon stradanja 10-godišnjeg dječaka.

"Bez politike, bez prozivanja ikoga, a najmanje vozača, a za kulturu vožnje i sigurnost", poruka je organizatora skupa koji je na Turnju okupio više od tisuću prosvjednika, javlja Radio Mrežnica.

Gradonačelnik: Osjećam odgovornost

"Ovo je problem hrvatske države i Hrvatskih cesta, a država zbog ovakvih stvari postoji. Sa svoje strane predlažem sastanak s vijećem roditelja u srijedu i da tamo dogovorimo što i kako ćemo raditi dalje. Osjećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovjek. Dali smo sve što smo mogli, ali to nije dovoljno. Moramo sve ubrzati. Moramo učiniti dodatni pritisak na državu da riješi ovaj problem", poručio je to s prosvjeda više od tisuću Turanjčana karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Turanjčani nakon tragedije koja je u petak zavila ovu gradsku četvrt, traže ponovno hitno postavljanje ležećih policajaca na državnoj cesti broj 1 koja prolazi baš kroz naselje te kamera za snimanje prometa, ali i što skoriju izgradnju, točnije dovršetak izgradnje obilaznice koja je stala s tzv. Vukelićevim mostom.

"Inzistiramo na gradnji zaobilaznice. Prije toga dok se zaobilaznica ne napravi, inzistiramo na tome da se ovdje postave ležeći policajci i kamere", rekla je prosvjednica i majka Nataša Lemić.

Prosvjed građana bio je miran, hodali su od pješačkog prijelaza kod škole do mjesta na kojem se u petak dogodila strašna nesreća u kojoj je poginuo 10-godišnjak, a kod škole su potpisivali i peticiju sa svojim zahtjevima. Prvi je potpis na nju stavio upravo gradonačelnik Mandić. Iako je najavljeno i zaustavljanje prometa, do toga nije došlo, ali je policija bila prilično tolerantna i po tom pitanju.

Šleper ga ubio dok se igrao s prijateljima

Podsjetimo, desetogodišnji dječak poginuo je u petak oko 16.35 sati kada je na njega naletio šleper zagrebačkih registracija. Iako su na mjesto tragedije brzo stigli i hitna i policija, dječaku nije bilo spasa. 

Kako je doznao Index, šleper je na dječaka naletio na pješačkom prijelazu. Dječak se, kako smo doznali, nakon škole igrao s prijateljima.

"On je bio s grupom svojih prijatelja iz razreda, neki tu žive u susjedstvu. Išli su kod jednog prijatelja peći kestene. Vraćali su se kući. I tu na cesti, tu na pješačkom prijelazu...", kazala je za Index Snježana Žunac, ravnateljica Osnovne škole Turanj koju je pohađao dječak. Išao je u četvrti razred.

Pročitajte više