Kosor poručila braniteljima na Trgu: Imate pravo prosvjedovati, ali radi se za stolom

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je u 10 sati primila predstavnike 42 braniteljske udruge, a na sastanak je došao i jučer oslobođeni general Ivan Čermak.

Na zatvoreni sastanak došli su i predsjednik Akademije pravnih znanosti prof. Željko Horvatić, ministri Dražen Bošnjaković, Davor Božinović, Tomislav Karamarko Tomislav Ivić i Branko Bačić te savjetnik premijerke umirovljeni general Damir Krstičević.

"Vlada je napravila sve u svojoj ovlasti"

Premijerka je nakon sastanka rekla da je za Hrvatsku kvalifikacija o zajedničkom zločinačkom pothvatu neprihvatljiva. "Vlada će uz potporu pravne struke i braniteljskih udruga tražiti ponovno uključenje u postupak kao prijatelj Haškoga suda", kazala je Kosor te dodala kako su na tom pitanju već počeli raditi.

Smatra kako je Vlada po pitanju slučaja generala Gotovine, Čermaka i Markača napravila sve u njezinoj ovlasti te je podsjetila kako od 1996. godine imamo Zakon o suradnji sa sudom.

"Samo se za stolom može raditi"

Kratko je komentirala i prosvjed tisuća branitelja na Trgu bana Jelačića uz tipičnu opasku da je to demokratsko pravo svih. "Svatko može izražavati svoje osjećaje kako želi, ali samo se za stolom može raditi", kazala je Kosor.

Zanimljivo, vladajuća garnitura je opet sazvala sastanak s braniteljskim udrugama u vrijeme kada su širom zemlje organizirani braniteljski prosvjedi. Podsjećamo, za vrijeme prosvjeda branitelja u Zagrebu 26. veljače saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić je u Policijskoj akademiji sazvao sastanak šefova udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pročitajte više