Legija imao hrvatsku putovnicu

GLASNOGOVORNICA Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zinka Bardić večeras je potvrdila navode srbijanske policije da Milorad Luković zvan Legija, za kojeg se sumnja da je jedan od organizatora ubojstva premijera Zorana Đinđića, posjedovao lažnu hrvatsku putovnicu.

Bardić je kazala da je Zagrebački ured Interpola dobio zahtjev Interpola Beograd za provjeru vjerodostojnosti dvije hrvatske putovnice.

"Preliminarnom provjerom utvrđeno je da osobe na koje glase te putovnice ne postoje u evidencijama MUP-a, kao što ni same putovnice nisu izdane u MUP-u, iz čega proizlazi da je riječ o krivotvorenim putovnicama".

Dodala je kako hrvatska policija nastavlja provjere ovog slučaja, te da će o svim novim informacijama izvijestiti Interpol u Beogradu.

Srbijanska policija danas je priopćila da Milorad Luković zvani Legija posjeduje lažnu hrvatsku putovnicu i izrazila nadu da će otkriće lažnih putovnica koje je Luković koristio ubrzati njegovo uhićenje.

Lažna putovnica Milorada Lukovića, koji je jedan od vođa kriminalnog "zemunskog klana", glasi na ime Vlade Vukomanovića, izvijestila je beogradska novinska agencija BETA.



Pročitajte više