Let Croatia Airlinesa iz Zagreba za Amsterdam otkazan zbog tehničkog kvara

Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

LET Croatia Airlinesa koji je jutros u 8.25 trebao ići iz Zagreba za Amsterdam otkazan je nakon što su utvrđene određene smetnje u sustavu za hidrauliku tijekom pripremne faze.

Kvar je otkriven nakon što su putnici, njih 128, ušli u avion gdje su proveli četrdesetak minuta dok je tehničko osoblje Croatia Airlinesa pregledavalo avion. Pošto je utvrđeno kako je potrebno zamijeniti jedan dio sustava za hidrauliku na avionu, let je otkazan iz preventivnih razloga te su putnici vraćeni na putnički terminal kako bi dobili informacije o daljnjem nastavku putovanja. Jedan od putnika javio se portalu Index žaleći se kako je tek jedna službenica bila zadužena za sve putnike koji su iz aviona došli na terminal.

“Zamolili su nas da napustimo avion i da se javimo na ticketing, da nas preusmjere. U prilogu je snimka gužve jer je Croatia Airlines uspio staviti jednu cijelu službenicu da preusmjeri dupkom puni Boeing. Ja sam telefonski promijenio kartu, ali sam do tog zaključka došao sam nakon nekog vremena. Možda su to iz CA mogli reći ljudima, a ne da još uvijek čekaju”, napisao je čitatelj.

"Onda su 40 minuta prije polijetanja poslali SMS putnicima u Amsterdamu koji su čekali ukrcaj da se let otkazuje. 1 osoba bila je zadužena za rebookiranje cijelog aviona u Amsterdamu što je stvorilo jezive gužve. Nakon nekoliko sati ponudili su zamjenski let za sutradan jer "je sve puno"", dojavio nam je drugi čitatelj.

Davor Janušić iz Croatia Airlinesa kaže kako su na pultu Croatia Airlinesa po dnevnom rasporedu bile tri zaposlenice te je nakon otkazivanja leta iz operativne službe dovedeno još njih troje kako bi pomogli putnicima. Dodao je i da je proces preusmjeravanja na raspoložive letove u tijeku te da tvrtka vodi skrb o putnicima u skladu s europskim regulativama.

“Croatia Airlines se ispričava putnicima s leta OU450 zbog poremećaja u planiranom putovanju”, naglasio je Janušić. 

Pročitajte više