Libra na izbore sa strankama vladajuće koalicije?

VIJEĆE LIBRE podržava razgovore i mogućnost da ta stranka na idućim izborima nastupi sa strankama vladajuće koalicije, izjavio je predsjednik LIBRE Jozo Radoš, nakon današnjeg sastanka Vijeća u Hotelu Opera.

Komentirajući aktualne polemike o radu nedjeljom, Radoš je rekao da LIBRA ne podržava zabranu rada nedjeljom, no zalaže se za ograničenje broja radnih nedjelja za pojedinca.

LIBRA drži da bi oni koji rade nedjeljom trebali raditi imati najviše jednu radnu nedjelju mjesečno ili deset godišnje.

Radoševa stranka predstavila je projekte kojima bi se Hrvatska pripremila za ulazak u Europsku uniju.

Projektom "Žena u poduzetništvu" predložit će se mjere koje će poduzetnicama omogućiti aktivno sudjelovanje u poslovnom svijetu uz jednaka prava koja imaju njihovi muški kolege.

"Nova škola" projekt je kojim bi se uvela cjelodnevna nastava, od devet do 17 sati, čime bi se, tvrdi LIBRA, dobilo više slobodnog vremena za obitelj i bolja kvaliteta nastave.

U sklopu projekta o vojnom roku, koji je počeo 7. travnja, objavljen je letak sa šest razloga za ukidanje vojnog roka, od izbjegavanja nepotrebnog opterećenja onih koji nemaju sklonosti ka vojnom pozivu do redukcije administracije uprava i ureda za obranu.

Novi vizualni element LIBRE, koji će se uskoro promovirati na jumbo plakatima diljem Hrvatske, je maslačak i on, kako kaže Jozo Radoš, "predstavlja liberalno, promjene i želju za ostvarenjem promjena".

Pročitajte više