Ljubičić poslao inspekciju u pulski dječji Dom zbog seksualnog zlostavljanja

MINISTARSTVO zdravstva i socijalne skrbi uputilo je inspekciju u pulski Dom za odgoj djece i mladeži na Monte Zaru zbog čvrstih indicija da je bilo seksualnog zlostavljanja štićenika u tom domu, izjavio je danas ministar zdravstva Neven Ljubičić.

Najavio je da će cijeli predmet odmah biti proslijeđen Državnom odvjetništvu, kako bi svi koji su sudjelovali u zlostavljanju djece bili oštro kažnjeni.

"To će biti jasna poruka svima u sustavu - da ćemo zajedno s Državnim odvjetništvom izdvojiti takve osobe i oštro ih sankcionirati", rekao je Ljubičić.

Dodao je kako je Ministarstvo prije mjesec i pol dana krenulo s preventivnom inspekcijskim nadzorom u ustanovama socijalne skrbi, čime je pojačan nadzor u odnosu na razdoblje prethodne vlasti za 200 posto.

U domu na Monte Zaru smještena su djeca s problemima u ponašanju i počinitelji kaznenih djela. Po napisima u tisku, postoje indicije da su napravljeni pornografski video snimci štićenika, a nekoliko štićenica tvrdi da ih je domski kuhar pokušao seksualno iskoristiti.

Pročitajte više