Lovrić objavio detalje sutrašnje komemoracije za Bandića: Imat ćemo tri govornika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IVICA LOVRIĆ, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i kulturu, govorio je o detaljima sutrašnje komemoracije za Milana Bandića koja će se održati u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Zbog epidemioloških mjera neće svi moći ući u HNK.

Komemoraciju će izravno prenositi HRT. Uz to, ispred zgrade HNK bit će postavljen videozid, priopćili su iz Grada, a detaljnije je o tome govorio Lovrić.

Detalji komemoracije

''Bit će postavljen i videozid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević'', rekao je u vijestima Nove TV. 

Otkrio je da će u pratnji biti Zagrebačka filharmonija. ''Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug'', kaže Lovrić.

Komentirao je i činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković danas upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević. ''Koliko nam je kazao, bit će na pogrebu. Sutra je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno'', smatra.

Na pitanje hoće li obustavljeni postupci protiv Bandića biti teret gradskoj upravi, Lovrić kaže da je uvjeren da bi u svim procesima Bandić bio oslobođen.

Sprovod je u srijedu u 12 sati na Mirogoju

Sprovod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u 66. godini u noći sa subote na nedjelju u KB-u Sveti Duh preminuo od srčanog udara održat će se u srijedu u 12 sati na Mirogoju. Bandić će biti pokopan odmah pored arkada.

"Bit će pokopan odmah kraj arkada. Nismo mi to odlučivali, njegova žena je odlučila gdje će biti pokopan", rekao je Indexu Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i prijatelj pokojnog Bandića.

Najavljuje se da će i sprovod biti održan u skladu s epidemiološkim uvjetima. 

Poslijepodne su se javili iz Grada Zagreba. Apeliraju da se, umjesto cvijeća i vijenaca, novac uplati u humanitarne svrhe.

"Građane molimo da umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić. Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176", stoji u priopćenju iz Grada.

Iz Grada su građane koji će doći na komemoraciju i sprovod zamolili da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Pročitajte više