Ludbreški "Grafičar" slavi 50 godina - na proslavi premijer Sanader

Ludbreška grafičkotiskarska tvrtka "Grafičar" d.d obilježila je danas 50 godina rada, a svečanosti je bio nazočan i premijer Ivo Sanader.

Direktor "Grafičara" Franjo Beser, u obraćanju uzvanicima i radnicima, naglasio je da je tvrtka u 100-postotnom vlasništvu sadašnjih i bivših djelatnika, te da trenutačno zapošljava 300 radnika. Kako je rekao, tvrtka "ostvaruje BDP od 35 tisuća eura po zaposlenom".

Stalnim poboljšavanjem tehnologije, procesa i proizvoda ispunjavamo želje i očekivanja kupaca, ali i sprječavamo onečišćenja te smanjujemo negativne utjecaje na okoliš na najmanju moguću mjeru, rekao je direktor Beser. "Grafičar" se ponosi što je u sustav poslovanja uključio sustav upravljanja okolišem ISSO 14001/1996 čime su, tvrdi Beser, postali prvi u državi koji u toj djelatnosti imaju spomenuti certifikat. Kako je rekao, tvrtka planira izvoziti četvrtinu svoje proizvodnje.

Pohvalivši uspješno poslovanje tvrtke, premijer Sanader u prigodnom je govoru ocijenio da poduzetnici stvaraju pozitivne društvene vrijednosti.

"Ne možemo samo stvarati profit, a da ne mislimo na sredinu u kojoj živimo. Stoga je 'Grafičar' uzoran primjer uspješne tvrtke koja, uz brojne poteškoće na hrvatskom tržištu, prema svojim mogućnostima potpomaže i razvoj sporta u Ludbregu i okolici", rekao je premijer.

Govoreći o hrvatskoj budućnosti u EU, premijer je rekao da ni ulazak u EU neće riješiti naše gospodarske poteškoće, već da to trebamo učiniti sami.

Sanader je rekao da će Vlada za jesen pripremiti nastavak reforme poreznog sustava kako bi se stimuliralo gospodarstvenike.

"Grafičar" je tvrtka koja posljednjih godina školuje učenike na Srednjoj grafičkoj školi i Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Na taj je način nakon završenog školovanja dosad zaposleno 60-ak učenika.

Današnjoj su svečanosti nazočni bili i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić i predsjednik HGK Nadan Vidošević te brojni lokalni dužnosnici.

(Hina) xvhač yvkn

Pročitajte više