Majka i sin pregaženi na pješačkom prijelazu, majka teško ozljeđena

U PROMETNOJ nesreći koja se u srijedu dogodila na križanju Zagrebačke i Golikove ulice u Zagrebu, kada je na dvoje pješaka naletjela 62-godišnja vozačica "Yuga 45", teško je stradala 49-godišnja žena.

Kako doznajemo od voditelja smjene u zagrebačkom OKC-u, do nesreće je došlo nakon što je vozačica "Yuga" zagrebačkih registracijskih oznaka, iz za sada nepoznatih razloga, a vozeći Zagrebačkom ulicom u smjeru zapada, najprije naletjela na dvoje pješaka (kako neslužbeno doznajemo, radi se o 49-godišnjoj majci i 20-godišnjem sinu), nakon čega se njezino vozilo "zarotiralo" te udarilo u "Renault megane" koji se kretao u suprotnom smjeru.

Dvoje pješaka po dolasku Hitne pomoći prevezeni su u bolnicu Sveti Duh. Kako doznajemo od osoblja spomenute bolnice, 20-godišnjak je pregledan te otpušten na kućnu njegu, dok je stradala žena pretrpjela teške tjelesne ozljede i zadržana je na intenzivnoj njezi u bolnici Sveti Duh.

Njezino je stanje unatoč ozbiljnim ozljedama, kako doznajemo, stabilno. 38-godišnji vozač "Renault Meganea", koji je također bio sudionikom nesreće, u istoj je ostao neozljeđen. 

Prometna se nezgoda dogodila oko 14:15 sati, pri čemu nakon iste, kako nam kažu u zagrebačkom OKC-u, nije došlo do dužeg zastoja u prometu te je isti odmah reguliran. Još uvijek nije poznato iz kojeg je razloga vozačica "Yuga" izgubila kontrolu nad vozilom niti je li bila pod utjecajem alkohola.

B.S.

Pročitajte više