Medicinska sestra iz Splita: Dijete mi jutros nije moglo u jaslice, izbačeno je

MEDICINSKA sestra iz Splita Anđela Bilokapić Jakić objavila je status na svom Facebook profilu u kojem navodi da je "njeno dijete jutros ostalo kod kuće jer je izbačeno iz jaslica".

Dodaje da je petero djece iz općine Otok kod Sinja izbačeno iz jaslica jer se one nalaze izvan njihovog mjesta prebivališta. U sarkastičnoj zahvali prozvala je vladajuće, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini.

"Moje dijete je jutros ostalo kod kuće. Ne svojom, ni mojom voljom!

Hvala za to načelniku Dušanu Đuli, zamjeniku Nediljku Laci, predsjedniku i vijećnicima Općine Otok (Marino Marijanović, Lara Perković Tabak, Marijo Laco, Marijan Botica, Dražen Brčić Šušak, Jozo Omrčen – Čeko,Ivana Samardžić, Ivan Laco, Jure Grgat, Milan Norac-Kevo, Ivana Porobija, Luka Grgat, Ivan Tadić), gradonačelniku Grada Sinja Miru Bulju, zamjeniku Denis Bobeti, županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu, premijeru Vlade RH Andreju Plenkoviću i predsjedniku RH Zoran Milanović.

"Već mjesecima zovemo i kucamo na vrata lokalnih i stranačkih političara"

Zašto?

- Zato što su svi odgovorni što je petero djece iz Otoka kod Sinja IZBAČENO IZ JASLICA - tj. izgubilo pravo na jaslice izvan svog mjesta prebivališta.

- Zato što je naše mjesto prebivališta Otok kod Sinja koji ima vrtić, ali nema mjesta za jasličku skupinu.

- Zato što već mjesecima zovemo i kucamo na vrata lokalnih i stranačkih političara, šaljemo dopise da se našoj djeci omogući smještaj u jaslicama, bilo u Otoku ili u ostalim općinama u Cetinskoj krajini.

- Zato što imaju novaca i vremena za sve što im je bitno, a za nas imaju odgovor "NE MOŽE".

- Zato što ih nije briga za nas! I za našu djecu!

Pozdrav s COVID odjela, KBC Split", napisala je Anđela Bilokapić Jakić, medicinska sestra iz Splita.

Pročitajte više