Medved: Dobili smo mandat izgrađivati tolerantne odnose u društvu

Foto: Hina

MINISTAR hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da ga raduje što će svi članovi vlade biti na obilježavanju 25. obljetnice Oluje te da je vlada od naroda dobila mandat izgrađivati tolerantne odnose u društvu.

"Pred nama je jako puno komemoracija i obljetnica. Dvadeset pet godina nakon Domovinskog rata vlada je dobila mandat od naroda izgrađivati odnose u društvu koji se baziraju na toleranciji, na iskazivanju počasti svim žrtvama, poglavito civilnim žrtvama, i mi ćemo na tom tragu nastaviti raditi", izjavio je Medved za N1.

Upitan radi li se o određenoj trgovini jer će on nazočiti komemoraciji u Gruborima, a potpredsjednik vlade Boris Milošević proslavi obljetnice Oluje u Kninu, Medved je rekao da to ne želi dodatno komentirati. 

"Predsjednik vlade jučer je vrlo jasno pojasnio, i nema potrebe dalje to komentirati, stav vlade i program vlade i težnje vlade i sve ono što će vlada raditi u razdoblju pred nama", kazao je.

“Svake jeseni kada dolaze one velike obljetnice teških zločina naša je obveza prisjetiti se svih tih ljudi"

Ministra Medveda raduje što će cijela vlada  5. kolovoza biti u Kninu. Kako je rekao, o svim drugim najavljenim obljetnicama i komemoracijama govorit će nakon obilježavanja Oluje.

"Svake jeseni kada dolaze one velike obljetnice teških zločina (...) naša je obveza prisjetiti se svih tih ljudi, odati ljudsko poštovanje, pokloniti im se i na tim osnovama graditi perspektivu. Predugo je godina prošlo nakon Domovinskog rata, stalno se otvaraju iste rane, i upravo naša vlada ima mandat sada u narednom razdoblju uspostavljati takve odnose na kojima gradimo društvo tolerancije, društvo uvažavanja i društvo perspektive", poručio je. 

Ocijenio je da je 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja velik dan za hrvatsko društvo i narod. 

"Svake godine uoči obljetnice prisutne su velike emocije, sjećanja prvenstveno na naše poginule hrvatske branitelje, na sve koji su podnijeli žrtvu, na veličanstvenu i briljantnu junačku pobjedu, najveću u hrvatskoj povijesti", kazao je. 

Rekao je i da će program obilježavanja Oluje biti danas predstavljen u Kninu te izrazio uvjerenje da će se obljetnica proslaviti dostojanstveno.

Pročitajte više