MESIĆ PRIMIO POMOĆNICU AMERIČKOG DRŽAVNOG TAJNIKA

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu pomoćnicu državnog tajnika SADa zaduženu za europska i euroazijska pitanja Elizabeth Jones, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Tijekom razgovora obostrano su istaknuti dobri bilateralni odnosi SAD-a i Hrvatske, a pomoćnica državnog tajnika naglasila je kao je za daljnje poboljšanje odnosa najvažnija suradnja s Haaškim sudom, te rješavanje povratka izbjeglica i odnos prema manjinama. Sjedinjene Amerike Države i dalje će podržavati Hrvatsku na putu u euroatlantske integracije pri čemu je suradnja Republike Hrvatske, Albanije i Makedonije u procesu Jadranske povelje od velikog značaja.

Predsjednik Mesić je istaknuo važnost dobre suradnje Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država osobito u borbi protiv terorizma i u toma kontekstu naglasio je što hitnije rješavanja krize na bliskom istoku.

Uz pomoćnicu Državnog tajnika SAD-a bio je veleposlanik SAD-a u RH Ralph Frank, posebna pomoćnica Elizabeth Jones Teresa Grenick i 1. tajnik veleposlanstva SAD-a u RH Justin Friedman.

Uz predsjednika Mesića bio je predstojnik Ureda predsjednika RH g. Davor Božinović i savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku dr. Ivica Maštruko.

(Hina) xpp ysd

Pročitajte više