Miljević: Pukanićevo ubojstvo nema veze s njegovom brakorazvodnom parnicom

VELJKO MILJEVIĆ, odvjetnik ubijenog Ive Pukanića, je rekao kako je siguran da egzekucija u središtu grada u kojoj su ubijeni Pukanić i Niko Franjić, nema nikakve veze s Pukanićevom brakorazvodnom parnicom.  

"Prema onomu što znam, vjerujem kako Ivo Pukanić nije ubijen zbog ovog obiteljskog slučaja. Prvi pokušaj atentata, koji se dogodio dva dana prije nego što sam postao njegov zastupnik, uslijedio je s početkom medijskog zanimanja za hospitalizaciju njegove supruge u psihijatrijsku bolnicu", rekao je Miljević u intervjuu za Hrvatski radio, a objavio je Nacional na svojoj internet stranici.

Miljević kaže da je tijekom njihovih prvih razgovora, neposredno prije pokušaja atentata u travnju, Pukanić već slutio da ga žele likvidirati.

"Bio je čudnog raspoloženja, u nekom uzbuđenom stanju, a na njemu se vidjelo kako vjeruje da ga planiraju ubiti. Nažalost, nismo mogli znati hoće li mu se to dogoditi ili ne", tvrdi Miljević.

Pukanić ogorčen tretiranjem nadležnih vlasti

Pukanićev odvjetnik je ispričao kako je Pukanić bio ogorčen načinom na koji nadležne vlasti tretiraju njegov slučaj.

"Već tada je Pukanić neskriveno izražavao ljutnju i ogorčenje činjenicom što se njegova prijava za pokušaj ubojstva tretira sasvim drugačije nego što je očekivao. Čak štoviše, ni u snu se nije nadao da će mu se mnogi ljudi smijati i nazivati ovaj slučaj njegovom osobnom namještaljkom, insinuacijom ili skretanjem pozornosti sa svega što mu se tada u obitelji događalo", kazao je Miljević.

Na novinarsko pitanje da li je njegov klijent zaista imao problema sa prijetnjama pojedinaca iz kriminalnog miljea koji su ga ucjenjivali za velike novčane svote, Miljević je kazao da se radi o detaljima koje Pukanić zbog svoje obitelji nikad ne bi volio da se iznesu u medije.

"Pukanić je cjelokupni slučaj gledao kao vlastitu nesreću, koja osim njega pogađa njegovu kćer i suprugu. Poznat mi je dio te priče o ucjenjivanjima Pukanića, ali znam da on nikad u medijima nije htio iznositi informacije koje bi mogle ocrniti članove njegove obitelji. Ja to ne mislim mijenjati. Činjenica je da je policijskom istragom utvrđeno niz elemenata kojim se to i dokazalo. No, međutim, ti su se neugodni susreti dogodili prije nekoliko mjeseci, a u zadnje vrijeme Pukanić mi ništa po tom pitanju nije spominjao", poručio je Miljević.

D.M.
Foto: SGF

Pročitajte više