Miroslav Tuđman podržao "Mimohod potpore": Vlada radi po nalogu Tužiteljstva u Haagu

PREDSJEDNIČKI kandidat Miroslav Tuđman podržao je "mimohod potpore" u organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata kao znak potpore uhićenima za ubojstva u Gruborima i generalima MUP-a, HV-a i HVO-a.

Tuđman je pozvao sve građane da se pridruže mimohodu. "Uhićenje Željka Sačića i cijeli niz akcija institucionaliziranog nasilja nastavak je rada hrvatske Vlade po nalogu Tužiteljstva suda u Haagu jer je tužitelj Brammertz nedavno najavio još 17 slučajeva i procesuiranje 43 osobe", tvrdi Miroslav Tuđman te dodaje kako smatra nedopustivim da Haški sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima.

"Takvom politikom suda agresor je aboliran od počinjenih zločina"

Predsjednički kandidat objašnjava kako sud ne uzima u obzir ratno pravo te ne sudi za agresiju i zločine počinjene u njoj, već za zločin počinjen u ratu, odnosno za nedjela koja su rezultat ratnih okolnosti. Tuđman tvrdi kako se takva suđenja nastavljaju zato što ne postoji akcijski plan za procesuiranje agresije u kojoj je ubijeno 16 tisuća ljudi.

"Takvom politikom suda agresor je aboliran od počinjenih zločina, a suđenjem samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, a ne i agresoru, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu", kaže nezavisni predsjednički kandidat te dodaje kako se protive otvaranju slučajeva na ovakav način, sve dok Vlada ne ustanovi akcijski plan za procesuiranje agresije. "Mimohod potpore" održat će se sutra ulicama grada Zagreba. Krenut će se od Velesajma oko 12 sati te će ulicama ići do Katedrale i tada slijedi povratak do Velesajma.

Pročitajte više