Mrak Taritaš: Dostave u Zagrebu uzrokuju zastoje, nesigurnost i nervozu

Foto: GLAS

"LOŠE organizirana, odnosno neorganizirana dostava u Zagrebu jedan je od uzroka zastoja, nesigurnosti i nervoze u prometu u većem dijelu grada", rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš prilikom današnjeg obilaska grada.

"Ono što se može napraviti odmah je donijeti odluku da se dostava može raditi samo u određeno vrijeme - noću, rano ujutro ili navečer", rekla je Anka Mrak Taritaš i podsjetila da je njezina stranka GLAS to i predlagala u Gradskoj skupštini. Time bi se, smatraju, smanjile gužve i zastoji zbog nepropisno parkiranih kombija i kamiona u vrijeme kad ljudi idu na posao, u školu i odvija se normalni dnevni promet.

"Na srednji i dulji rok dostavu u gradu treba potpuno reorganizirati kroz distributivne centre oko šireg središta grada, uz korištenje manjih dostavnih vozila koja ne zagađuju zrak i teretnih tramvaja u noćnim satima", rekla je Mrak Taritaš i naglasila da se iz europskih fondova može financirati prenamjena nekadašnjih industrijskih kolosijeka kojima je Zagreb premrežen, a koji se također mogu koristiti za dostavu.

Pročitajte više