Na grobu supruge u Osijeku pronašao pivo i joint

POSLJEDNJIH tjedana, piše Glas Slavonije, prilikom obilaska posljednjih počivališta najmilijih Osječani su uočili ostatke noćnih zabava mladeži na grobljima. Osim što ostavljaju smeće, za sada nije bilo nikakve materijalne štete, ali Osječani se pitaju kakva je to uvrnuta navika mladeži da se okupljaju na grobljima.

"Na grobu moje supruge zatekao sam ostatke jointa, pivske boce i druge tragove zabave na groblju. U početku se nisam previše uzbuđivao, samo bih pokupio smeće i uredio grob, ali sada vidim da su takva okupljanja postala uobičajena praksa. Groblje je očito dovoljno mirno i skrovito mjesto za večernja opijanja i drogiranja, a s obzirom da policajci ne zalaze na groblja, mladi se ne moraju bojati da će ih netko uhvatiti", požalio se listu građanin osječke Retfale, koji je htio ostati anoniman u strahu da mladi iz osvete ne unište grob njegove supruge.

Zvonimir Pavelić, direktor Ukopa, kaže da su njegovi djelatnici svojedobno groblja zaključavali u 20 sati, "ali znalo se dogoditi da netko ostane zaključan unutra pa se od toga odustalo". Planiraju uvesti noćni nadzor i zaposliti čovjeka koji će obilaziti sva groblja. Policija poziva građane da bez straha prijave noćne zabave na groblju, kad god čuju hihotanje i glasne razgovore, poput onih što u blizini Mađarskog groblja slušaju stanari Petefijeve ulice.

C.D.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više