Na suđenju Buljevima ispitani novi svjedoci

Na Županijskom sudu u Splitu u nastavku suđenja rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za ubojstvo i silovanje malodobne Sinjanke Anđele Bešlić, danas su ispitana trojica svjedoka. L

Suđenje, koje je zbog malodobnosti žrtve zatvoreno za javnost, nastavlja se 17. i 19. studenog ispitivanjem novih svjedoka.

Kako se doznaje od suca Zorana Matulovića, koji vodi postupak, policijski djelatnik Ivica Buzov, koji nije ispitan u istrazi, svjedočio je danas o okolnostima istrage, tj. o ponašanju Ivana Bulja nakon što je uhićen.

Svjedok Ivan Bulj Ivanko, do sada pogrješno najavljivan kao stric dvojice optuženika, vlasnik je vinarije u koju je često zalazio prvooptuženi Bulj. Govorio je o promjenama u Ivanovu ponašanju prije nego je pokojna Anđela nestala, u tijeku potrage za njom te nakon pronalaska njezina mrtva tijela.

Treći danas ispitan svjedok Željko Lakić, mještanin koji je često šetao područjem Suhača na kojem je pronađeno Anđelino tijelo, tamo nije ništa posebno uočio.

Ipak današnja su svjedočenja znatno pridonijela daljnjem postupku koji bi trebao završiti, kad u studenom budu ispitana još šestorica svjedoka obrane i optužbe, kazao je sudac Matulović.

Naime, 17. studenog bit će ispitani Silvana Bulj, koja je u rodbinskim odnosima s Pavlom Buljem, te mještani Mirko Križanac i Joško Popović, a 19. studenoga Anita Bulj, u rodbinskim odnosima s Ivanom Buljem, te mještani Ljubo Pandža i Tihomir Križanović.

Njihova svjedočenja nemaju veću težinu u postupku, rekao je sudac Matulović, a nakon njih pred sudom će iskaze dati sudski vještaci koji će objasniti nalaze mitohondrijskog DNK vještačenja materijalnih dokaza pronađenih u Buljevu automobilu kojim je, po optužnici, pokojna Anđela odvezena na mjesto zločina.

Ivan i Pavao Bulj optuženi su da su 3. ožujka 2002. malodobnu Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju uvukli u automobil Ivana Bulja, odvezli je na nepristupačno područje, silovali je i ubili. Njezino su tijelo bacili u jamu kod Suhača i prekrili suhim granjem, gdje je pronađeno nakon mjesec dana.

Nekoliko dana poslije policiji se predao Ivan, a zatim je uhićen i Pavao Bulj.

Suđenje je počelo 26. ožujka prošle godine.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više