Na zadarskom području za vikend je bilo čak 16 krađa. Pokradeno i dijete

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

TIJEKOM vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirano je čak 16 krađa. 

Od toga su četiri kvalificirane kao teške krađe. 

Četiri teške krađe

Jučer poslijepodne u Pagu, nepoznati počinitelj je provalio u apartman koji koristi 44-godišnjakinja, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak poslijepodne u Rovanjskoj, nepoznati počinitelj provalio u apartman koji koristi 38-godišnja državljanka Njemačke, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U petak poslijepodne na Viru, nepoznati počinitelj provalio u vozilo u vlasništvu 43-godišnjeg državljana Češke, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Turnju, nepoznati počinitelj provalio u metalne kontejnere u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je otuđio pneumatski čekić-bušilicu i druge dijelove. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

14 krađa

Jučer prijepodne u Biogradu, nepoznati počinitelj je u trgovini otuđio torbicu u vlasništvu 36-godišnjeg državljanina Irana. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer poslijepodne u ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati počinitelj je u trgovini otuđio novčanik u vlasništvu 62-godišnjakinje.Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer poslijepodne na plaži Punta Bajlo u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 33-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer ujutro na Viru, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 33-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer ujutro na Viru, nepoznati počinitelj je iz apartmana koji koristi 45-godišnjakinja otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe

Jučer poslijepodne na Obali kralja Petra Krešimira IV u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 66-godišnjeg državljana Tajvana. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sinoć je u ulici Šimuna Kožičića Benje u Zadru nepoznati počinitelj otuđio novčanik u vlasništvu 68-godišnje državljanke Slovenije. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer je u autokampu u Biogradu nepoznati počinitelj iz vozila 43-godišnje državljanke Češke otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Privlaci, nepoznati počinitelj je s gumenog broda u vlasništvu 66-godišnjeg državljanina Češke otuđio izvanbrodski motor. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S petka na subotu u Pakoštanima, nepoznati počinitelj je otuđio jet-ski (na traileru/prikolici) u vlasništvu 43-godišnjeg državljanina Bugarske. Materijalna šteta iznosi preko sto tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U subotu navečer u ulici Majstora Radovana u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je mobitel maloljetnoj 14-godišnjakinji. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

U subotu navečer u ulici Šimuna Kožičića Benje u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je mobitel 20-godišnjoj državljanki Ukrajine. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Pročitajte više