Nakon "glasnog dijela" predizborne kampanje Ivića Pašalića slijedi "tihi dio"

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić izvijestio je danas na konferenciji za novinare kako je jučerašnjim skupom u Zagrebu završio "glasni" dio svoje predizborne kampanje, te da sada predstoji "tihi dio" kampanje.

Nakon 20 predizbornih skupova i 25 tiskovnih konferencija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te glavnog predizbornog skupa jučer u Zagrebu, prvi dio kampanje je gotov, rekao je glasnogovornik HB-a Krunoslav Gašparić.

Predsjednički kandidat Ivić Pašalić ocijenio je neprimjerenim da se u božićno vrijeme održavaju predizborni skupovi.

Dodao je kako sada slijedi "tihi dio" njegove predizborne kampanje, kakav priliči božićnim blagdanima, tijekom kojih će mnogi građani razmisliti i raspraviti za koga glasovati. Naglasio je i da očekuje brojna pregrupiranja u biračkom tijelu.

"Nastojali smo u svojoj kampanji, postojećoj sluganskoj politici Ive Sanadera i Stjepana Mesića, suprotstaviti suverenistički i državotvorni koncept i vjerujem da će u miru blagdana taj koncept prepoznati mnogi birači", izjavio je Pašalić.

Objasnio je kako će u "tihom dijelu" voditi i "tihu kampanju" - što znači da će članovi Hrvatskog bloka te njihovi politički pristaše i volonteri dijeliti letke s programom.

Pašalić je također najavio kako će njegov Izborni stožer nakon Božića održati još nekoliko tiskovnih konferencija čime će i njegova predizborna kampanja biti i formalno završena.

Na konferenciji za novinstvo Hrvatskog bloka također je rečeno da je Izborni stožer Ivića Pašalića prvi i za sada jedini stožer koji je Državnom izbornom povjerenstvu dostavio privremeno izvješće o financiranju kampanje, u kojoj je potrošeno 1,2 milijuna kuna.

Inače, DIP je sinoć izvijestio da mu je predsjednički kandidat Ivić Pašalić prvi dostavio Prijevremeno izvješće o visini i izvorima sredstava prikupljenih za troškove svoje izborne promidžbe.

Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike obvezuje kandidate da prijevremena izvješća predaju najkasnije sedam dana prije održavanja izbora.

Pročitajte više