Na plaži u Lošinju postavio kućicu, a onda sve ogradio. Pogledajte

Uz plažu Valdarke na Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je montirao drvenu kućicu. Posjetitelje plaže na ogradi je dočekao i natpis "privatni posjed".

"Na udaljenosti od nekoliko metara od obale je ograda s upozorenjem da je to 'privatni posjed'! Od predivne plaže za roditelje s malom djecom ostalo je samo oko 10 metara obale do mora ili samo oko 400 m2 površine! Nema više ni hladovine borove šume jer je iza ograde! Praktično od predivne plaže nije ostalo ništa!", požalio se jedan Lošinjanin za Morski.hr, koji kaže da su s unucima često ovdje dolazili jer je plaža bila idealna za malu djecu.

Inače, u Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama stoji da će se "novčanom kaznom u iznosu od 6000 do 130.000 eura kazniti za pomorski prekršaj pravna osoba koja ograničava i/ili isključuje opću upotrebu pomorskog dobra ili zaposjeda pomorsko dobro na bilo koji način za sebe ili drugoga."

Za isti prekršaj, "novčanom kaznom u iznosu od 2000 do 6000 eura kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi, od 20.000 do 66.360 eura kaznit će se obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost, a fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1000 do 6000 eura."

Pročitajte više