Nova vlast u Imotskom ruši mrtvačnicu u koju je ulupano 7 milijuna kuna

"MRTVAČNICA je financijski promašena investicija koja opterećuje gradski proračun sa 100.000 kuna mjesečno", poručio je HSP-ov gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel koji će srušiti mrtvačnicu u koju je prijašnja HDZ-ova vlast već ulupala sedam milijuna kuna kako bi na njenom mjestu izgradio bazen i razne sportske objekte.

Đuzel ističe kako je u sklopu zgrade u kojoj se nalazi mrtvačnica i tridesetak poslovnih prostora koji su odreda prazni jer za njih ne postoji interes. "Ne krivim ljude koji su to gradili, ali svaki normalni građanin vidi da tu nešto ne funkcionira", rekao je Đuzel i dodao kako se za pola milijuna kuna može na prostoru groblja napraviti nova, sasvim funkcionalna mrtvačnica.

Gradonačelnik Imotskog stoga je odlučio da će otkupiti zemljište koje okružuje trenutnu mrtvačnicu, te  da će oko nje niknuti kompleks koji će sadržavati sportske terene, bazen, igrališta, dvoranu... Iz oporbenog HDZ-a, čijom zaslugom je niknula mrtvačnica i kompleks u čijem se sklopu nalazi, poručuju kako nema potrebe za rušenjem postojeće zgrade mrtvačnice, već je samo treba adaptirati. "Istina je da poslovni prostori kraj mrtvačnice zjape prazni, ali to je problem nesposobne gradske uprave", rekao je Željko Petric iz imotskog HDZ-a.

J.C.
Foto: Branimir Boban / Cropix

Pročitajte više