Novi sindikat traži zaustavljanje deložacije poduzeća "Jedinstvo nova"

Novi sindikat zatražio je danas hitan sastanak u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo kako bi se zaustavila deložacija poduzeća "Jedinstvo nova" iz prostora na Samoborskoj cesti koji je u vlasništvo Ministarstva obrane (MORH).

U priopćenju Novog sindikata navodi se da MORH, kojem je lokacija na Samoborskoj cesti dodijeljena nakon propasti poduzeća "Jedinstvo", uvjetuje prodaju te nekretnine prekidom proizvodnje "Jedinstvo nove".

"Četrdesetak radnika bivšeg 'Jedinstva', mahom branitelja koji su zbog svoje dobi između 50 i 55 godina teško zapošljivi, osnovalo je tvrtku 'Jedinstvo nova' i prije mjesec dana počelo s radom u jednoj od hala koje smo uzeli u najam", izjavio je Hini povjerenik Novog sindikata Dražen Kerhin.

Nevjerojatno je, kaže Kerhin, da se radnicima koji su se uspjeli samoorganizirati i pokrenuti proizvodnju tzv. procesne opreme za građevinarstvo na takav način ukidaju radna mjesta.

"Radnici ne traže od nikoga ni lipu, samo žele sačuvati svoja radna mjesta u situaciji kad ih je vrlo teško stvoriti", ističe Kerhin.

Dodaje da su radnici dobili potporu iz Ureda predsjednika Republike te više puta razgovarali s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju Antom Babićem.

(Hina) xmt ymd

Pročitajte više