Novi slučaj nasilja među maloljetnicima: Kamenjem gađao djevojčicu i dječaka

JOŠ JEDAN slučaj zlostavljanja maloljetnika u Hrvatskoj zabilježen je u Šibeniku. Naime, maloljetnik se sumnjiči da je počinio kazneno djelo nanošenja ozljeda, koje se dovodi u vezu sa zločinom iz mržnje.

Prema PU šibenskoj, u utorak u poslijepodnevnim satima osumnjičeni maloljetnik zajedno sa svojim prijateljem, također maloljetnikom, kamenjem je gađao dvoje drugih maloljetnika u Šibeniku. Zbog toga je među njima došlo do verbalnog sukoba, među ostalim i na nacionalnoj osnovi. Nakon toga je djevojčica, jedna od dvoje napadnutih maloljetnika, nasrnula na napadače, pri čemu ju je osumnjičeni maloljetnik udario i ozlijedio.

Prije nekoliko dana bili smo svjedoci brutalnog premlaćivanja maloljetnog dječaka. Naime, 25. veljače dječaka su brutalno pretukla tri starija dječaka. Dva 15-godišnjaka i 16-godišnjak nad njim su se brutalno iživljavali, mlatili ga rukama i nogama nekoliko sati, nakon čega su Filipa u večernjim satima na cesti pronašli djelatnici Hitne pomoći.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je posjetio 14-godišnjeg Filipa i kazao kako se ovakvi slučajevi moraju puno ozbiljnije shvaćati. "Ovaj slučaj šalje užasno ružnu poruku. Ako sad nešto ne napravimo, za koji mjesec će se sve zaboraviti i opet se ponoviti. Policija i sudstvo moraju pod hitno promijeniti odnos prema ovakvim kaznenim djelima i prema njihovim počiniteljima. Vrijeme je da se zakoni počnu bolje primjenjivati ili da se mijenjaju ako nisu dovoljno dobri", kazao je Josipović.

Pročitajte više