Novi sudar tramvaja u Zagrebu: Ozlijeđeno sedmero putnika i vozač, prevezeni su u bolnicu

Foto: Index

ZBOG sudara dvaju tramvaja u zoni križanja Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, u smjeru Autobusnog kolodvora, preusmjeren je tramvajski promet, priopćili su večeras iz ZET-a.

Kako Index doznaje od policije, nešto prije 18 sati u sudaru dvaju tramvaja ozlijeđeno je sedmero putnika i vozač jednog tramvaja, koji su prevezeni u bolnicu. Sudarili su se tramvaji broj 7 i 13.

Tramvaj linije 13, koji se povlačio u spremište, iz još neutvrđenih je razloga u 17.48 sati udario u niskopodni tramvaj linije 7 na stajalištu Držićeva u zoni križanja s Ulicom grada Vukovara, objasnili su iz ZET-a.



"Sukladno protokolu, pozvane su ekipe hitne medicinske pomoći koje pregledavaju putnike koji su tražili asistenciju. Prema prvim informacijama, nema teže ozlijeđenih ili putnika s vidljivim ozljedama, no iz preventivnih razloga u tijeku su liječnički pregledi.

Uzroci nesreće bit će poznati nakon pregleda video nadzora, zapisa iz crne kutije i policijskog očevida koji je u tijeku.

Vozilima su upravljali iskusni vozači, a tramvaji su redovno održavani.

Zbog zastoja tramvajskog prometa na relaciji Zapruđe - Branimirov trg vozila je izvanredna autobusna linija u smjeru sjevera. Suprotnom stranim dionice tramvajski promet teče nesmetano.

Tramvaji linija 2, 5, 6 i 7 od 19.10 sati voze svojim redovitim trasama.

S obzirom na to da radnje ekipa na terenu otežavaju osobe koje za vrijeme sudara nisu bile u vozilima, apeliramo da se ne zadržava u zoni očevida, posebno ne zloupotrebljavajući uloge medicinskih ekipa", stoji u priopćenju ZET-a.



Pročitajte više