novi vlasnici i radnici ´eurovoća´ blokirali izlaz iz tvornice

Vlasnici Zadruge ´Eurovoće´ koji su na javnom natječaju kupili orahovičku tvrtku u stečaju ´Klarikovoće´ potpomognuti bivšim zaposlenicima i građanima nastavili su danas sprječavati da iz tvorničkoga kruga izađu kamioni kojima bivši vlasnik Andrija Klarić izvozi svoji imovinu.

Novi vlasnici tvornice tvrde da tako žele spriječiti da osim gotovih proizvoda sa skladišta, koji su njegovo vlasništvo, Klarić iz tvornice izveze i strojeve.

Od 5. prosinca kada je novoosnovana orahovička zadruga Eurovoće za 1,3 milijuna eura kupila tvornicu Klariko-voće, stotinjak kamiona je iz tvorničkoga kruga izvozilo Klarićevu imovinu bez nadzora. Prije desetak dana novi su vlasnici, kako kažu, dobili obavijest da osim gotovih proizvoda Klarić, koji je tvornicu u stečaju imao samo u zakupu, pokušava izvesti i strojeve. Stoga su od Badnjaka blokirali izlaz iz tvornice i unajmili zaštitare sa zadaćom da pregledavaju kamione.

Slučaj je prijavljen policiji, kojoj se pismom obratio i stečajni upravitelj koji je zabranio da se iz tvornice iznose strojevi, jer će oni biti na raspolaganju tek nakon primopredaje. Rok da novi vlasnici plate tvornicu je 5. siječnja 2003.

Direktorica ´Klariko-voća´ Danica Jović je porekla da se transportom tijekom blagdana pokušava nešto sakriti. Rekla je kako su prinuđeni sada voziti jer je sada potražnja za njihovim proizvodima najveća. ´To nam je sad onemogućeno i to je jedini problem. Mi ne želimo spriječiti nove vlasnike da preuzmu tvornicu´, kazala je direktorica Jović.

´Ni nama ne odgovara takvo stanje, blagdani su, i mi bismo kući, a i zaštitari nas koštaju, no ne možemo dopustiti da se iz tvornice izveze nešto što ne pripada Klariću´, izjavio je upravitelj Zadruge Eurovoće, Željko Jurkin. Dodao je kako be se dopuštenjem pregleda kamiona prekinula ta napeta situacija.

Pročitajte više