Novo prijeteće pismo Maroviću, Tadiću i Ljajiću

PREDSJEDNIKU Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozaru Maroviću stiglo je još jedno pismo, u kojem se njemu, ministru za ljudska i manjinska prava SCG Rasimu Ljajiću i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću prijeti smrću, pišu beogradske "Večernje novosti" od srijede.

Pismo je, piše list, u ured predsjednika Marovića stiglo uz redovnu poštu, a prijeteća poruka nađena je u omotnici s oznakama jedne specijalističke liječničke ordinacije iz Beograda. Poruka je napisana pisaćom mašinom, crvenim slovima na poleđini liječničkog nalaza jedne pacijentice te ordinacije.

"Crvena sablja i crvena sjekira vama i Borisu Tadiću, dr Rasimu Ljajiću, određuje smrtnu kaznu koja će se izvršiti svim mogućim sredstvima", glasi poruka.

"Večernje novosti" navode da je ovo treća prijeteća poruka koja je u proteklih 15 dana stigla u ured predsjednika Marovića. Prethodne dvije, pismo i razglednica, bile su upućene iz Italije, uoči nedavnog posjeta predsjednika SCG Francuskoj.

Predsjednicima Maroviću i Tadiću nedavno je smrću prijetila i dosad nepoznata "Srpska patriotska organizacija" iz Beča, te je austrijska policija nedavno, za vrijeme Marovićevog posjeta Beču, pojačala policijske mjere njegove zaštite.

I ministru Ljajiću, koji je ujedno i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom, u više navrata se prijetilo atentatom.

Sva trojica dužnosnika zalažu se za punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, koja podrazumijeva i izručenje svih optuženih tom sudu.

Pročitajte više