Objavljen proglas prosvjeda protiv nove Vlade: Nismo vas birali da nas gazite, želimo nove izbore

Foto: Hina

JOŠ nije ni sastavljena nova Vlada HDZ-a i MOST-a, a već se organizira prosvjed protiv iste. Tako je na stranicama u kojima se poziva na prosvjed objavljen proglas o razlozima istog.

"Vrijeme nas je naučilo da glas naroda, građanki i građana Republike Hrvatske, a protiv političkih elitizama uvijek ostavlja konotaciju na lijeve ili desne. Ovim proglasom želimo jasno i glasno reći kako iza poziva na prosvjed protiv koaliranja Most - Domoljubna koalicija, Most - Hrvatska raste, Most - tripartitna vlada, stoje upravo birači, obični ljudi koji su Vam dali povjerenje kako bi svojim programima Hrvatsku vratili u položaj prosperiteta, gospodarskog, financijskog, socioekonomskog oporavka.

Vremenski od izborne noći pratimo trovanje javnog prostora, psihoza, govora mržnje sa sviju strana, nekorektnog i politički nelegitimnog odnosa prema građankama i građanima koji su Vam i dali povjerenje. No, gospodo, gdje je toliko potrebno povjerenje, transparentnost, javni interes.

Demokraciji nije mjesto iza 'zatvorenih vrata', demokraciji je mjesto u jasnom i sažetom dijalogu političar – birač/ica. Demokracija je pregovaranje, ali ne iza zatvorenih vrata s figom u džepu, demokratična je volja birača/ica da vama daju glas za reforme prije fotelja, no shvatili ste krivu poruku. Fotelju smo Vam dali sa jasnom Vizijom kuda bi trebala Hrvatska ići.

Hrvatska ne stagnira, ona pada ekonomski, socijalno, društveno pa i politički. Pokazivanjem shvaćanja Vaše demokracije bacili ste si međusobno rukavicu u lice, ali izazvali ste građane svih opcija, društvenih statusa, građanke i građane koji su bili Vaši simpatizeri, da Vam pokažu što je neposredna demokracija 28.12. 2015. u 18 sati na Trgu bana J. Jelačića. Građanke i građani koji rade da bi se Vama isplatio život dostojan čovjeka kakav si sami priželjkujete i za kojeg se trenutno klošarski borite.

Birali smo Vas jer mi smo željeli život dostojan čovjeka, da nas licemjerno ne lažete, cipelarite, mi smo ti koji smo Vam dali posao no dobit će te i otkaze, kao što su prije par dana dobili radnici Ine, dok ste objeručke obgrlili jedni druge, trgovali ljudima kao škart robom.

Kažu 'ova trakavica nema kraja'. Trakavica se liječi lijekovima, a Vaš teatar apsurda isključivo voljom građanki i građana koji nakon jednomjesečne agonije i obrata kao da je režiser Tarantino želi da odstupite, stoički, bez fige u džepu. Mi želimo jedino 'demokratski ponovljene izbore'", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Marijo Škrinjar.
 

Pročitajte više