Osijek: Počela vladavina "karnevalske republike"

Preuzimanjem ključeva grada od gradonačelnika Zlatka Kramarića u Osijeku je danas počela vladavina "karnevalske republike" i osječke karnevalske priredbe koje se ove godine održavaju pod nazivom "Prvi osječki karnevaltreći najveći".

Predstavnici "karnevalske republike", predvođeni velikim meštrom i ministrima u novoj gradskoj vladi, izvijestili su Kramarića, pri primopredaji vlasti, da su izbori za novu gradsku vlast uspješno namješteni te da ovaj grad "ni vrag nije htio", pa ga stoga preuzima karnevalska republika.

U proglasu "karnevalske republike" navodi se kako nova vlast "sukladno predizbornim obećanjima neće raditi ništa" te da tijekom njihove vlasti "neće biti pucanja, osim od zdravlja i graha".

Kramariću su kao darove uručili pakiranje prezervativa, kutiju "Viagre plus", štednu kasicu jer mu, kako kažu, "štednja jako dobro ide" te monografiju Osijeka, "sa željom da upozna grad".

Predajući ključeve grada Kramarić je poručio čelnicima karnevalske republike da bi sutra mogli preuzeti vlast i u Osječko-baranjskoj županiji, budući da se u Osijeku sutra održava konstituirajuća sjednica Županijske skupštine.

Osječke karnevalske svečanosti trajat će do 24. veljače, kada će se održati završna karnevalska povorka te spaljivanje princa karnevala.

(Hina) xivuč ydd

Pročitajte više